Emotsioonide ajalugu

Richard Firth-Godbehere

24.30

Kaasahaarav avastusretk, mis toob meie ette naljakaid, uskumatuid ja ometi nii ootamatult loogilisi ja iseenesestmõistetavaid viise, kuidas inimeste emotsioonid on mõjutanud mitte ainult ajaloo käiku, vaid kogu meid ümbritseva maailma kujunemist.
 
Inimestele meeldib endast mõelda kui ratsionaalsetest, mõistlikest olenditest, kelle areng ja ellujäämine liigina põhineb eelkõige kaalutlustel ja intelligentsetel otsustel. Aga nii paljud olulised hetked meie minevikus ei ole sugugi olnud seotud külmade, armutute faktide ja mõistlike otsuste, vaid hoopis palavate tunnetega. Nii filosoofia kui maailma suurimate religioonide sündi, Rooma langust, teadusrevolutsiooni ja mitmeid kõige suuremaid sõdu pole võimalik mõista vaatamata emotsioone nende taga.

 

Richard Firth-Godbehere viib lugeja põnevale reisile läbi psühholoogia, neuroteaduse, filosoofia, kunsti ja religiooni ajaloo ning näitab, kuidas on (sageli alahinnatud) tunded mänginud meie suurimates pöördepunktides kõige olulisemat rolli. 

 

„Emotsioonide ajalugu“ illustreerib värvikalt, kuidas on meie arusaamine tunnetest ja neisse suhtumine aja jooksul muutunud ning kuidas on see ‒ ja need tunded ise – sügavuti mõjutanud maailma, milles elame.

Kategooria Välismaa mitteilukirjandus