Vahva hiir Mattias

Brian Jacques

Allahindlus!

18.70

Samblalille metsas asub idülliline Redwalli klooster. Selle elanikud, rahumeelsed hiired, kogunevad kauaoodatud peole, et tähistada järjekordse rahu ja külluse aastat. Nad ei tea veel, et silmapiiril kogunevad sünged pilved – kloostri poole on teel verejanuline röövlipealik rott Cluny, kes ei halasta ei kellelegi ega millelgi ning on otsustanud Redwalli elanikud maha lüüa ja kloostrist oma lossi teha. Hiirte ja teiste rahulike metsaelanike ainus lootus on leida üles legendaarse Martin Sõdalase suur mõõk.

 

Ja nii saabki alguse noore Matthiase suur otsiretk täis seiklusi ja hädaohte, milles teda aitavad paljud teised metsaelanikud – pöörane võitleja mäger Constance, vapper jänes Basil Hirvesokk, tibatillukeste karihiirte gerija, pöörased varblased ja paljud teised.  Kas väike vapper hiir Matthias suudab päästa oma kodupaiga?

 

Brain Jacques’i põnev ja kaasahaarav seiklusjutt ilmus Inglismaal juba  1986. aastal ning on sellest alates leidnud oma kindla koha maailma lastekirjanduse klassika hulgas.

Kategooria Laste- ja noorteraamatud