Oktoobris – detsembris ilmuvad raamatud

2004 oktoober-detsember

GUINNESSI MAAILMAREKORDID 2005


Inglise keelest tõlkinud Matti Piirimaa


288 lk, kõva köide


ISSN 1406-765x


ISBN 9985-62-221-9


 


Mis on maailma kiireim auto?


Millisel ainel on kõige tugevam lõhn?


Milline ansambel on läbi aegade populaarseim?


Selles kuldses raamatus on maailma kõige põnevamad uued rekordid ja vapustavad fotod. Lisaks leiate eksklusiivintervjuud kuulsate rekordiomanikega ja erileheküljed kõige võimsamatest rekorditest!


 


Hermann Hesse


SIDDHARTHA. HOMMIKUMAARÄND


Saksa keelest tõlkinud Mati Sirkel ja Tiiu Relve


Kujundanud Kristjan Mändmaa


188 lk, kõva köide


sari PUNANE RAAMAT


ISBN 9985-62-259-6


 


Hermann Hesse “Siddhartha” ja “Hommikumaaränd” esindavad tema kirjanikuläkitust vahest ehedaimal kujul ning samas kokkusurutuimalt ja elegantseimalt, seda mitte üksnes lühiduse mõttes. Esimesest on saanud üks 20. sajandi saksa kirjanduse enimtõlgitud teoseid.


 


 


Eric Christiansen


PÕHJALA RISTISÕJAD


Inglise keelest tõlkinud Marek Laane


Kujundanud Tarmo Puudist


420 lk, kõva köide


ISBN 9985-62-248-0


 


Üks keskseid ingliskeelseid teosed Läänemeremaade keskaja kohta on Taani päritolu Inglise ajaloolase Eric Christianseni “Põhjala ristisõjad” (esmaväljaanne 1980). Raamat võttis esmakordselt monograafia mahus kokku ristisõjad Läänemere lõuna- ja idarannikul 12.–16. sajandini. Nii osutuvad omavahel seotuks ja võrreldavaks taanlaste võitlused lääneslaavlastega, Rootsi kuningate vallutused Soomes ja Karjalas, Preisimaa vallutamine Saksa ordu poolt ning sündmused Eestis ja Lätis.


 


EESTI LINNAD


Koostanud Pille Epner, Liina Jänes


Kujundanud Andres Tali


200 lk, kõva köide, ümbrispaber


ISBN 9985-62-260-X


 


Vanade fotode ja postkaartide põhjal koostatud album, kus iga pildi juurde kuulub eesti-, inglise- ja soomekeelne tekst. Raamat annab ülevaate Eesti linnadest enne Teist maailmasõda. Kokku on 180 fotot kõigist 33-st linnast, mis enne sõda linnaõigusi omasid (kaasaarvatud tollane Eesti maakonnalinn Petseri). Põhiline tähelepanu on pööratud linnavaateile, mis tänaseks kas hoopis kadunud või tundmatuseni muutunud.


 


Émile Zola


DAAMIDE ÕNN


Prantsuse keelest tõlkinud Aino Pärsimägi


Kujundanud Rein Seppius


472 lk, kõva köide


ISBN 9985-62-258-8


 


Pariis on selles romaanis muutumas moepealinnaks. Maalt linna tulnud nooruke ja häbelik Denise läheb müüjaks uhkesse kaubamajja, kus ta ajapikku kujuneb küpseks naiseks, saab osakonnajuhatajaks ning lõpuks kõigi intriigide kiuste võidab omaniku südame. Kirjeldused õhetavate põskedega suurmüükidel tunglevatest naistest ja Octave Mouret müügiideed on ajakohased ka praegu.


 


David Niven


TERVE INIMESE 100 LIHTSAT SALADUST


Inglise keelest tõlkinud Lauri Saaber


Kujundanud Irina Tammis


224 lk, kõva köide


ISBN 9949-62-261-8


 


”Terve inimese 100 lihtsat saladust” igas peatükis esitatakse teadusliku avastuse tuum, sisuline näide ning tähtsamad nõuanded ala asjatundjatelt, samuti järeldused, millele arstid ja teadlased on jõudnud. Raamat on mõeldud abivahendiks oma harjumuste ja hoiakute jälgimisel ning püüab juhatada lugejaid tervisesse positiivselt suhtuma.


 


Johanna Friedl


HALVA ILMA MÄNGUD


Saksa keelest tõlkinud Edur Paas

176 lk, kõva köide
ISBN 9985-62-257-X
 
Käesolevas raamatus on 260 mängu igas vanuses lastele, et peletada igavust ja halba tuju. Mõned mängud on tuttavad ja igihaljad, teised aga uued ja värsked. Mängud on valitud selle järgi, et mänguks vajalik leiduks igast kodust. Kuna pole olemas halba ilma, vaid ainult halb rõivastus, tuleb juttu sellestki, kuidas kehva ilma ajal õues tegutseda. 
 

Scott Adams


DILBERT JA LOODRIELU


Inglise keelest tõlkinud Helen Urbanik


342 lk, kõva köide


ISBN 9985-62-262-6


 

Scott Adamsi esimene raamat “Dilberti printsiip” seletas, et mingil hetkel on kõik inimesed idioodid. Käesolev raamat aga tunnistab kogu inimsoo loodriteks. 
Hea moraalse käitumise ja lausa kuritegeliku tegevuse vahele jääb tohutu suur hall piirkond. Scott Adams nimetab seda Loodritsooniks ja just seal toimub enamik elutegevusest. See raamat õpetab teile, kuidas viilida töölt, üle trumbata oma kolleege, varjata oma ebakompetentsust ning omandada muid tööpostil hädavajalikke oskusi.
 

Lewis Carroll


ALICE IMEDEMAAL


Inglise keelest tõlkinud Jaan Kross


Illustreerinud Navitrolla


Kujundanud Dan Mikkin


96 lk, kõva köide


ISBN 9985-62-265-0


 


Raamatu peategelane Alice järgneb küülikule auku ning satub isevärki maailma, Imedemaale, kus teda ootavad kohtumised muuhulgas Irvik Kassi, Hertsoginna, Unihiire, Kübarsepa ja loomulikult Märtsijänesega. Lewis Carrolli 1865. aastal esmailmunud ja nüüdseks juba klassikaks saanud lugu ei ole mitte üksnes väga hea lasteraamat, vaid ka erakordselt vaimukas sotsiaalne satiir, mis pole tänasekski aktuaalsust kaotanud.


 


Georges Simenon


ÖÖ TEERISTIL


Prantsuse keelest tõlkinud Helle Michelson


Kujundanud Tõnu Kaalep


176 lk, pehme köide


ISBN 9985-62-263-4


 


Ühel pühapäeva hommikul avastab Emile Michonnet oma garaa~ist hoopis naabri Carl Anderseni auto. Michonnet auto leitakse omakorda Anderseni garaa~ist ning selle esiistmel on kellegi Antverpeni teemandikaupmehe Isaac Goldbergi laip. Carl Anderseni ülekuulamine kestab seitseteist tundi, ent too kinnitab oma süütust. Et sündmuskohal, Kolme Lese teeristil, on ainult kolm maja, naasevad komissar Maigret ja inspektor Lucas sinna juurdlust toimetama.


 


Leelo Tungal


VÄIKE JÕULUSOOV


Illustreerinud Viive Noor


48 lk, kõva köide


ISBN 9985-62-267-7


 


Poolsada Leelo Tungla jõuluteemalist luuletust läbi aegade Viive Noore imeliste illustratsioonidega.


 


NÕUKOGUDE AEG JA INIMENE


Koostanud Enno Tammer


Kujundanud Kristjan Mändmaa


352 lk, kõva köide


ISBN 9985-62-271-5


Kostöös ajalehega Postimees


 


2004. aasta alguses kuulutasime välja koos ajalehega Postimees ja kirjastusega Tänapäev nõuka-aja mälestuste kogumise. Sellest sündis raamat, milles inimeste meenutused, naljalood ja tõsised mälestuskillud järgmistel teemadel: “Aeg ja nähtused”, “Olme”, Tooted ja tootmine”, “Defitsiit”, “Minu esimene” ning “Mood”.


 


KES?MIS?KUS?2005


Peatoimetaja Enno Tammer


480 lk, kõva köide


ISBN 9985-62-272-3


Koostöös ajalehega Postimees


 


480-leheküljeline värvitrükis rohkete fotodega ülevaade tähtsündmustest ja faktidest alates 2002. aasta septembrist kuni 2003. aasta oktoobrini Eestis ja maailmas nii temaatiliselt kui kronoloogiliselt. Kommentaarid aasta tippteemadel.


 


 


Louise Bagshawe


VANA VAENLANE


Inglise keelest tõlkinud Helena Uba


Kujundanud Rein Seppius


Sari ANNE RAAMAT


552 lk, kõva köide


ISBN 9985-62-266-9


 


Kolm noort ambitsioonikat naist on otsustanud saada seda, mida tahavad. Rose kätte maksta ta isa laostanud kinnisvarafirmale, Poppy saada popmuusika produtsendiks ja Daisy menukaks kirjanikuks. Kuid neid ühendab veel miski peale suurte ambitsioonide ja edust unistamise. Üks saladus, millest nad poleks unistadagi osanud.


 


Richard Clarke


KÕIGI VAENLASTE VASTU


Inglise keelest tõlkinud Marek Laane


Kujundanud Dan Mikkin


320 lk, kõva köide


ISBN 9985-62-264-2


 


Mis oli 11. septembri sündmuste eellugu? Mida arutasid terrorirünnakute ajal ja vahetult selle järel USA president ning administratsiooni kõrgeimad juhid? Kas USA võttis terroriohtu tõsiselt ja Iraagi ründamine oli põhjendatud? Neile küsimustele otsib käesolevas raamatus vastuseid endine tippametnik Richard Clarke. See on  üks viimaste aastate kõmulisemaid poliitikaraamatuid, mille tempo ja sündmused mõjuvad kohati pigem põnevusromaanina.


 


Giovanni Boccaccio


DEKAMERON


Itaalia keelest tõlkinud Johannes Semper


Kujundanud Endla Toots


696 lk, kõva köide


ISBN 9985-62-270-7


 


Katku eest lossi varjunud inimeste kümne päeva jooksul jutustatud lugudes peegeldub renessansiaegse Itaalia olustik, kombed ja inimeste seas levivad legendid, linnamüüdid ja anekdootlikud lood.


 


Anonüümne autor


NAINE BERLIINIS


Saksa keelest tõlkinud Heli Mägar


Kujundanud Irina Tammis


272 lk, pehme köide


ISBN 9985-62-268-5


 


Raamatu anonüümne autor on Teise maailmasõja ajal Berliinis elanud noor naine. Viimasel sõjakevadel, kui punane õudus tabas linna, kus pärast kõiki evakueerimisi oli ikka veel neli miljonit inimest, alustas ta oma ülestähendusi. Reedest, 20. aprillist kuni reedeni, 22. juunini 1945 pani ta vanadesse koolivihikutesse ja lahtistele lehtedele kirja, mis juhtus temaga ja selle maja elanikega, kus ta oli peavarju leidnud.


 


Piret Raud


ERNESTO KÜÜLIKUD


Illustreerinud Piret Raud


Kujundanud Dan Mikkin


sari MINU ESIMENE RAAMAT


160 lk, kõva köide


ISBN 9985-62-276-6


 


Heasüdamlik mustkunstnik päästab kõleda küülikufarmi vangistusest seitse jänkulast ning asub neile otsima uut kodu. Rännates ühise perena mööda metsi ja külasid ning ekseldes ringi suures linnas satuvad nad alatasa olukordadesse, millest väljatulemiseks läheb vaja nutikust, julgust ja üksmeelt.


See põnevatest seiklustest ja värvikatest tegelastest tulvil, sooja huumoriga jutustatud lugu pakub mõnusat lugemist nii lastele kui ka nende vanematele.


 

Minu ostukorv