Uued raamatud

2004 juuli-september

Väike rüütel avab sarja


 


Kui Eesti Lastekirjanduse Teabekeskus, ajakiri Täheke ja kirjastus Tänapäev lastejuttude võistluse “Minu esimene raamat” välja kuulutasid, lootsime, et ehk saame vähemalt mõne asisema tüki, mille sobiks kaante vahele panna. Tuli aga palju töid, neist pea kümmekond avaldamiskõlblikku. Esimesena parematest juttudest ilmub Henno Käo “Väike rüütel Rikardo”, mõnus ja vanameistrile omaste viguritega lugu väikesest rüütlist, kes oma ametis alles üsna kogenematu, kuid seda südikam ja õpihimulisem. Seiklused, millesse Rikardo satub ja tegelased, kellega kohtub, pole just kõige harilikumad, aga ega üks rüütel rännates eriti harilike seiklustega arvestada saagi. Raamatusse on pildid joonistanud Ülo Pikkov, sarja kujundab Dan Mikkin.


 


Adrian tembutab jälle


 


Adrian Mole’i päevikute järg on jõudnud neljanda raamatu ja viienda päevikuni, “Adrian Mole: Metsikud aastad”, milles sündmused Adriani 23. eluaastast. Lasteraamatutena alanud sari on sellega jõudnud täisikka, noorukist on sirgunud mees, kuid selle päeviku igalt leheküljelt vaatab siiski vastu seesama Adrian, kes kümme aastat varem: naiivsevõitu, õrna hinge ja lennuka fantaasiaga poiss, kelle meeletut annet maailm kuidagi tunnustada ei taha.


 


 


Käsiraamat Briti edetabeli tipust


 

Kate Longi “Halva ema käsiraamat” jõudis pärast ilmumist Inglismaal üsna kiiresti edetabelite tippu ning püsis seal mõnda aega. Tegu pole siiski ei käsiraamatu ega nõuannete, vaid looga ühe perekonna kolme põlvkonna naistest, kelle suhted kisuvad keeruliseks, kui neist noorim, Charlotte, rasedaks jääb. Ta ema ja vanaema arvates kaugelt liiga noorelt. “Halva ema käsiraamat” on lugu ühest aastast nende elus.

Minu ostukorv